dilluns, 6 d’abril del 2009

Els motius del NO a Bolonya - 5: les conclusions

Conclusió


Bolonya, en la seva declaració (un document d'unes 10 pàgines) estableix unes premisses molt bones i, fins on he vist, ben intencionades. La seva execució, però, és nefasta, fosca i té uns interessos diferents als purament docents que la destrueixen.

Des dels estudiants, organitzats en associacions i assemblees, igual que alguns professors i PAS, critiquem la gestió que s'està fent i que es vulgui implantar a corre-cuita i malament, la manipulació informativa dels mitjans (ho sé, ho diem sempre, però hi ha casos exagerats: programa «59 segundos» amb 4 pro-bolonya i 2-anti, un estudiant en cadascun dels grups, i el que estava a favor era de les joventuts del PSOE), i la manca d'informació transparent directa de les universitats.

Demanem que es congeli el procés i que s'obri un debat on tothom hi participi, no com fins ara, que s'ha donat veu al consell social (amb fort pes empresarial) i en canvi als estudiants no. Ho hem mostrat de forma contundent en referèndums a la UB, UPF i UPC, on hi ha hagut sempre més d'un 85% de vots a favor de parar Bolonya, amb participacions màxima 20% (UB) i mínima 14% (UPC). en tot cas, la participació a la UB en les últimes eleccions a rector va ser, per part dels estudiants, del 3%. a la UPF va ser més divertit, perquè en les eleccions pel rectorat van tenir 1500 vots en blanc com a mesura de protesta, contra 500 a favor del senyor Moreso (únic candidat), així que la participació va rondar el 7%, si no vaig errat.

En comptes d'això, s'ha ignorat els resultats dels referèndums, s'ha seguit endavant i malament, i hi ha hagut una repressió policial extrema amb violència i agressivitat gratuïtes, sospitem que en un intent de desviar l'atenció cap una altra banda (va passar el 2005, amb 41 detinguts) o intentar fer dimitir el sr Saura. Demanem diàleg i ens envien la policia.

Espero no haver-vos avorrit, perquè cansar-vos segur que sí. Tot plegat és molt complex i fa venir mal de cap (o de cama, segons on t'arribi el cop de porra), però és una protesta que fa 10 anys que dura i no es pot resumir més.

Si voleu estar al corrent de què passa a les universitats, més enllà de tv3 i uns rectors repetint com lloros «bolonya és una oportunitat»,podeu mirar els enllaços següents:

http://assembleacampusnord.blogspot.com/ - la nostra assemblea
http://assembleamundet.blogspot.com/ - de la UB-mundet, amb una mica més de continguts.

http://especialbolonya.wordpress.com/ - bolonya a nivell internacional. esquitxa fins i tot el carib i sud-amèrica.

http://tancadaalacentral.wordpress.com/ - sobre la tancada a la central, de primera mà. bloc nou.
http://tancadaalacentral.blogspot.com/ - ídem, primer blog.