dijous, 2 d’abril del 2009

Els motius del NO a Bolonya

Contra Bolonya!


No és estar-hi en contra l'expressió més adequada, suposo. Expliquem-ho:
El pla de Bolonya és la materialització de l'EEES. És una iniciativa de la Unió Europea per a homologar estudis, fomentar la mobilitat dins Europa i modernitzar el sistema pedagògic a les universitats. Això és una bona iniciativa i ens beneficia. El problema és que el que ens volen vendre no és una reforma universitària des del punt de vista de la docència i investigació, sinó una maniobra estranya amb l'Organització Mundial del Comerç al darrere. L'informe Bricall, i de manera més propera la LOU, assenyalen que la voluntat de Bolonya és liberalitzar la Universitat, i això no genera gaire confiança.
«Es fa un esment especial del fet que les aportacions del Govern de la Generalitat s’han de limitar a l’oferta universitària que es presta amb caràcter no empresarial, en previsió de la liberalització d’aquest sector en el marc de les negociacions en el si de l’Organització Mundial del Comerç.»
http://www10.gencat.net/dursi/generados/catala/universitats/recurs/doc/llei1_03_dogc_3826.htm

Cal remacar que Bolonya és una iniciativa, i dóna carta blanca als estats membres de la UE per implementar-ho com vulguin. Com es garanteix una correcta homologació?